Avocatii aradeanului judecat pentru patrunderea ilegala in sistemele informatice ale unor institutii guvernamentale americane au cerut astazi instantei amendarea si mustrarea acestuia, iar procurorul a cerut o pedeapsa cu suspendare, transmite NewsIn.

Reprezentantii apararii au sustinut la infatisarea care a avut loc joi la Judecatoria Arad, ca Victor Faur a intrat fara intentie in sistemele informatice, „din teribilism si din dorinta de a-l ajuta pe D3vil“, un internaut care s-a prezentat ca fiind din Constanta si care i-a pus la dispozitie datele pentru accesarea serverelor apartinand NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei).

Avocatii lui Victor Faur au cerut astazi instantei sa-i aplice o pedeapsa „de atentionare si maturizare“.

„Nu consideram ca fapta lui Victor Faur este una de glorie, ci una de naivitate, animata de un spirit de intrajutorare, de competitie, de o curiozitate care la varsta dansului si la aptitudinile pe care le are este naturala. De aceea si masurile pe care consideram ca dumneavoatra le puteti lua sa fie de atentionare, de maturizare si nu de distrugere“, a spus, in fata instantei, avocatul Mircea Borza. Acesta a mai declarat ca nici declaratiile prejudiciilor nu sunt justificate din punct de vedere al continutului acestora.

Avocatii inculpatului au mai sustinut ca Victor Faur nu a stiut ca se afla pe serverul NASA si ca nu a instalat si nu a transmis niciun fel de date informatice de pe computerele celor trei institutii. Totodata, avocatii au cerut respingerea actiunii prin care cele trei institutii guvernamentale SUA au cerut despagubiri de peste 1,6 milioane de dolari, pentru ca acestia nu au depus la dosar acte care sa justifice aceasta valoare.

US Navy a depus chitante cu cheltuieli de 38.694 dolari, NASA a cheltuit pentru reinstalarea sitemelor informatice 940.885 dolari, in timp ce Departamentul Energiei a dovedit ca s-au cheltuit 69.397 dolari.

Victor Faur a declarat in fata instantei ca isi cere scuze si regreta cele intamplate.

Reprezentantul Parchetului a cerut instantei aplicarea unei pedepse cu suspendare, precum si interzicerea unor drepturi lui Victor Faur, pentru acuzatiile de criminalitate informatica care i s-au adus si pentru care este judecat. De asemenea, procurorul a cerut instantei si admiterea pretentiilor financiare ale celor trei institutii USA. Instanta va da o solutie in aceasta in data de 6 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.