Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat astazi ca a primit solicitarea de incheiere a mandatului lui Florea Geica pe care a acceptat-o, iar decizia urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 noiembrie, informeaza NewsIn.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase, declara in 23 noiembrie pentru NewsIn ca Florea Geica va fi demis in aceeasi zi din functia de director general al Autoritatii Aeronautice Civile, dar calitatea de pilot nu i-o poate lua Ministerul Transporturilor prin ordin.

Florea Geica a condus in 15 septembrie o aeronava Tarom care efectua un zbor Bucuresti- Istanbul si care a iesit de pe pista.

Ulterior, directorul general al companiei, Gheorghe Birla, a declarat ca Geica nu va mai pilota pana la finalizarea investigatiei pe care a initiat-o Ministerul Transporturilor.

Geica primeste pe langa salariul de director si o pensie a carei valoare se ridica la 30.000 de lei. El a revenit in fruntea Autoritatii Aeronautice Civile la cateva zile dupa ce a iesit la pensie, printr-un ordin al ministrului transporturilor.

Agentia Nationala de Integritate verifica in prezent veniturile lui Florea Geica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.