Firmele romanesti se situeaza pe ultimul loc in topul utilizatorilor de Internet, potrivit unui studiu realizat de Eurostat, institutul de statitisca al Uniunii Europene, in 30 de state de pe continent, transmite Mediafax. Conform datelor statistice, doar 52% dintre companiile romanesti au utilizat Internetul. Dintre acestea, doar sapte procente au folosit conexiuni in banda larga. Romania se situeaza in urma Bulgariei, tara in care 62% dintre companii au raportat ca utilizeaza Internetul, dintre acestea 28% folosind conexiuni in banda larga.

La inceputul anului 2004, cele mai inalte procente privind utilizarea Internetului le-au inregistrat Danemarca si Finlanda, ambele cu 97%, urmate de Belgia si Suedia, cu 96%, media europeana indicand ca 89% dintre firme s-au conectat la Internet in luna ianuarie a anului trecut. Conexiunea prin banda larga ofera posibilitatea navigarii la viteze sporite. In UE, 53% dintre companii utilizeaza acest tip de legatura, liderii clasamentului fiind Danemarca (80%), Suedia (75%) si Spania (72%). Dintre statele ce nu sunt membre ale UE si care au participat la acest sondaj, un nivel ridicat s-a inregistrat in Norvegia, 86% dintre firme avand conexiune la Internet si 60% prin banda larga.

Studiul a vizat companii cu peste zece angajati, din diverse domenii de activitate, iar perioada de referinta a fost luna ianuarie a anului 2004. Clasamentul include cei 25 de membri ai Uniunii Europene si alte tari, cum ar fi Romania, Bulgaria, Turcia, Norvegia si Islanda. Pe langa utilizarea Internetului, cercetarea mai cuprinde si conexiunile in banda larga, comertul electronic si e-government.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.