Ceea ce trebuia sa fie o demolare controlata a turnului de apa Moldosin SA, din Vaslui, s-a transformat intr-o mare paguba.
Turnul de apa, inalt de cateva zeci de metri, a cazut peste un atelier mecanic din vecinatate. Aflat pe terenul apartinand Med Center Clinic SRL Vaslui, teren cumparat de consilierul local Nicolae Bosie, turnul de apa trebuia demolat pentru a face loc unei noi constructii. Pentru demolarea turnului inalt de 40 de metri si evaluat la 200 de tone, a fost angajata firma SC Frig SRL Iasi. Pana la un anumit punct, operatiunea s-a desfasurat bine: baza turnului a fost impanata cu dinamita, firele au fost trase, unghiul de prabusire a fost calculat, iar zona de risc a fost eliberata. Sambata s-a declansat explozia. In cadere, turnul a deviat cu 30 de grade fata de unghiul calculat initial de specialistii de la SC Frig SRL Iasi si a avariat o cladire evaluata la 6,5 miliarde lei vechi. O cauza posibila a erorii, spun specialistii de la SC Frig SRL Iasi, ar fi faptul ca dinamita care nu a fost corect amplasata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.