Temperaturile scazute din ultimele zile i-au determinat pe oficialii RADET sa anunte pornirea sistemului centralizat de incalzire din noaptea trecuta. Chiar daca furnizarea agentului termic pentru sezonul rece a inceput oficial, nu toti bucurestenii vor beneficia de caldura la calorifere.

Aproape 10% din asociatiile de proprietari au cerut RADET sa nu inceapa alimentarea cu agent termic pentru incalzire pana in noiembrie. Fara caldura vor ramane si asociatiile cu datorii si cele la care RADET nu a finalizat lucrarile de investitii.

Intai, probele tehnologice Inca din luna septembrie, RADET a inceput efectuarea probelor tehnologice la sistemul de incalzire centralizat.

Unele blocuri au inca de atunci caldura, altele abia din octombrie, dar mai exista asociatii care nici pana acum nu au primit un strop de apa calda in calorifere. "La noi nu s-au incalzit deloc caloriferele pana acum. De o luna de zile stam in frig, cu multe haine pe noi, si suntem nevoiti sa tinem cate un resou pornit in fiecare camera", a declarat Ana T., o locatara din blocul nr. 35 de pe strada Turda. Alti locatari de pe soseaua Alexandriei si din Colentina s-au plans ca ori nu au avut caldura deloc, ori a fost furnizata cu intreruperi. "Noi nu am fost obligati sa furnizam caldura pana acum, s-au efectuat probele tehnologice. In mod corect, caldura trebuie pornita de azi (n.r. – ieri). Aproximativ 10% din asociatii nu vor avea insa caldura deocamdata, pentru ca asa au cerut", a declarat Virgil Ramba, directorul RADET. Conducerea regiei a asteptat, conform legii, ca timp de trei zile consecutiv media temperaturilor sa scada sub 10 grade Celsius, pentru a pune in functiune sistemul centralizat de incalzire.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.