Sindicatele si patronatele vor trimite sugestii de reformulare a doua principii ale Legii salarizarii bugetarilor pana la inceputul saptamanii viitoare, urmand ca forma finala a actului normativ sa fie trimisa Parlamentului abia la jumatatea anului 2009
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat luni, la finalul consultarilor cu sindicatele, patronatele si partidele parlamentare, ca unul dintre principiile care urmeaza sa fie reformulate se refera la corelarea cresterii salariilor cu performanta economica, iar al doilea - la termenul de realizare a proiectului. "In rest, principiile au fost agreate si dezvoltate pe parcursul discutiilor. Am convenit ca, pana luni, sa primim din partea tuturor sugestii de modificare a celor doua principii si, in termende doua zile, sa elaboram proiectul final, care va fi transmis pentru semnat in circuit", a declarat Campeanu.

La inceputul rundei de negocieri, ministrul a invocat principiile unui studiu al Bancii Mondiale, care ar trebui sa se regaseasca in noua lege: suprematia legii, echitate si coerenta, motivarea activitatii, recunoasterea performantelor individuale si diminuarea raportului dintre salariul de baza minim si salariul de baza maxim.
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a precizat ca atat partidele politice, cat si sindicatele si patronatele vor desemna cate un specialist, care sa lucreze la proiectul de lege. "Legea este foarte complexa si este nevoie de sase luni pentru finalizare. De aceea trebuie sa ne apucam imediat de lucru ca sa putem pune la mijlocul anului viitor pe masa Parlamentului o lege agreata de toti factorii de pe piata", a spus Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.