Orice cuplu ce urmeaza sa se casatoreasca se gandeste si la casa unde cei doi isi vor intemeia familia, unde vor dormi in fiecare noapte si unde ar trebui sa gaseasca un refugiu de relaxare, armonie si voie buna.

Pentru toate acestea ar trebui ca locuinta sa corespunda unor standarde ce asigura un trai decent cel putin. O casa ideala ar trebui sa nu coste foarte mult la constructie si de asemenea sa necesite putine cheltuieli pentru a fi locuita: incalzire, racire, apa, canalizare, curent electric etc.

Daca expresia “casa de piatra” ne duce cu gandul la o locuinta durabila, in zilele noastre ar putea deveni un adevar. Arhitectii moderni ne propun casele ecologice si... reciclabile.

Acum aveti la dispozitie si alte optiuni pentru a va intemeia un camin. Daca la noi in tara inca mai exista case din lemn sau din chirpici, sa nu va imagniati ca acestea sunt neaparat ecologice (spre exemplu sobele din aceste case). Ideea de casa ecologica se aseamana cu cea a caselor pasive, care au un schimb destul de mic cu mediul inconjurator, mentinand temperatura constanta spre exemplu. Insa casele ecologice sunt construite din materiale reciclabile, spre exemplu din pamant presat. De asemenea aceasta nu elimina noxe in mediul inconjurator care pot fi daunatoare pentru cei care locuiesc in ea (cum ar fi acoperisul din tigle ce contin azbest).


Despre autor:

Grace

Sursa: Grace


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.