Omul de stiinta Grigore Antipa, decedat in 1944, este savant care va primi post-portem titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti, potrivit unui proiect de hotarare care va fi votat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Demersul apartine Muzeului de Istorie Naturala, care poarta numele omului de stiinta. Pe 11 noiembrie, data la care, in Capitala, se va desfasura Conferinta Europeana a Muzeeelor de Istorie Naturala, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va inmana titlul de cetatean de onoare reprezentantilor muzeului.

Titlul va fi acordat in baza Legii 215 din 2001, in care se precizeaza ca persoane fizice romane sau straine cu merite deosebite pot deveni cetateni de onoare ai unei localitati.

Pe lista de cetateni de onoare ai muncipiului Bucuresti apar in special sportivi, intre care Andreea Raducan, Rica Raducanu sau Lidia Simon, si actori precum Florin Piersic, Draga Olteanu Matei si Gheorghe Dinica.
Grigore Antipa, unul dintre cei mai mari biologi romani, s-a nascut in 1867, la Botosani, iar intre anii 1892 si 1944 a fost director al Muzeului de Istorie Naturala. Din 1910, savantul a fost membru al Academiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.