Presedintele Traian Basescu a primit, sambata, numeroase cadouri de la mesterii si comerciantii prezenti cu ocazia Zilelor Craiovei si a jucat, pret de cateva minute, hora, alaturi de numerosi craioveni aflati la sarbatoare in centrul orasului, transmite corespondentul NewsIn.
Traian Basescu a vizitat duminica, timp de o ora, centrul Baniei, acolo unde, in aceste zile, are loc cea de-a XII editie a Festivalului Zilelor Craiovei. Inainte de a merge in Piata Prefecturii, presedintele a purtat, pentru cateva minute, o discutie cu primarul orasului, Antonie Solomon, dar si cu liderii filialei doljene a PD-L, chiar in biroul edilului sef. Evitand orice discutie pe teme politice, presedintele Romaniei a mers direct in Piata Prefecturii. Traian Basescu chiar le-a cerut ziaristilor care mergeau in fata sa sa-i faca loc deoarece a venit „sa vada Craiova“. A urmat o baie de multime, presedintele fotografiindu-se alaturi de zeci de craioveni, in special copii.

Contrar asteptarilor, Traian Basescu n-a urcat pe scena amplasata in piata, ci a preferat sa viziteze standurile mesterilor populari si comerciantilor veniti cu ocazia Zilelor Craiovei. De la acestia, presedintele a primit numeroase cadouri, printer care o lingura de lemn, mai mult obiecte din lut, dar si papusi imbracate in straie populare sau chiar instrumente muzicale din lemn. Presedintele a spus ca toate obiectele primite le va duce acasa deoarece sotia sa, Maria Basescu, are o colectie de astfel de obiecte.

Dupa cateva zeci de minute, presedintele Romaniei a revenit in Piata Prefecturii unde s-a prins in hora alaturi de craiovenii. Traian Basescu a declarat la final ca se simte foarte bine printre olteni, „ca de fiecare data“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.