Presedintele Traian Basescu a contestat, vineri, la CCR, modificarea Legii tinerilor pe motiv ca incalca dreptul la garantarea proprietatii, trecand in proprietatea Consiliului National al Fundatiilor pentru Tineret imobile ce au fost doar "in posesia" UTC.
Presedintele isi motiveaza decizia de a apela la arbitrajul Curtii Constitutionale prin faptul ca legea contine o prevedere care contravine dreptului constitutional la garantarea proprietatii. Astfel, seful statului arata ca prevederea potrivit careia "Patrimoniul Consiliului National al Fundatiilor pentru Tineret este constituit din imobilele-constructii si terenuri-care au fost in posesia structurilor centrale ale fostei Uniuni a Tineretului Comunist" incalca dreptul la garantarea proprietatii deoarece Consiliul devine astfel proprietar asupra unor imobile care nu au fost in proprietatea Uniunii Tineretului Comunist, ci doar in posesia acesteia.

Seful statului reclama, de asemenea, ca modificarile aduse acestui act normativ se incalca principiul separatiei puterilor in stat, in conditiile in care Fundatia Nationala pentru Tineret este infiintata printr-o hotarare judecatoreasca, iar prin efectul acestei legi, organizatia aratata urmeaza sa-si modifice „in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi (…)” denumirea in „Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.