Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti continua campania de constientizare a cetatenilor cu privire la fenomenul cersetoriei, anunta Primaria Capitalei

Cu ocazia "Zilei Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor", duminica, 26 octombrie 2008 si luni, 27 octombrie 2008, intre orele 10.00-12.00, in zona "Dealul Mitropoliei", specialistii D.G.A.S.M.B. vor acorda consiliere cetatenilor, cu privire la impactul negativ pe care il provoaca ajutorarea cu bani a persoanelor care cersesc in strada.

Campania se desfasoare sub sloganul: "Daca ati sti ca un cersetor castiga intre 2000 si 5000 de lei lunar, i-ati mai da bani?"

In ceea ce priveste atitudinea fata de copiii care cersesc, mesajul pentru cetateni este urmatorul: "Un leu oferit unui copil in strada inseamna o zi in minus de scoala pentru el si o zi in plus de expunere la riscuri. Gandeste-te de doua ori inainte de a da bani unui copil in strada! Nu-l condamna la abuzuri cu mana ta!"

Actiunea este organizata in parteneriat cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Organizatia "Salvati Copiii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.