Ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Anton Anton, a declarat vineri, la Cluj, ca ar trebui infiintata o baza de date online cu toate lucrarile de diploma, de masterat sau de doctorat, pentru a evita fraudele in acest domeniu, transmite corespondentul NewsIn.
„Nu avem un depozit central, cu acces usor, online, la proiecte de diploma, la teze de doctorat, la teze de master si atunci sa nu ne miram ca pe stalpi apar diverse anunturi cu <<Vand lucrare de licenta>>. Noi ar trebui sa avem aceste depozite, noi ar trebui sa avem aceasta baza de date, sa existe pentru a permite o informare facila si pentru a permite evitarea duplicarilor, hai sa zicem, politicos, neintentionate”, a declarat ministrul la inaugurarea noii biblioteci a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iulius Hatieganu din Cluj-Napoca.

Institutul National de Documentare si Informare a fost “resuscitat pentru a face fata la avalansa de informatie digitala”, a mai spus Anton, iar prin el se va infiinta depozitul lucrarilor stiintifice romanesti. Ministrul a subliniat si importanta accesului online la reviste de specialitate din strainatate, prin programul ISI Thompson lansat saptamana trecuta.

“Ministerul incearca sa realizeze un acces national pentru articole online care sa fie, cumva conexate, cu baza de date ISI. Conditia pe care o pune orice tanar cercetator din strainatate pentru a veni in Romania este daca exista acces online la revistele care il intereseaza. Cand ii spunem partial color, el ne spune ca va veni si el partial”, a mai spus ministrul.

Anton Anton a fost prezent vineri la Cluj la inugurarea Bibliotecii “Valeriu Bologa” a UMF Cluj-Napoca, proiect demarat inca din 1998 si a costat 19,5 milioane de lei. Pe langa cei aproape 1.700 de mp alocati fondului de carte, cladirea va gazdui si rectoratele, prorectoratele si decanatele universitatii. Biblioteca include aproximativ 150.000 de volume si este prima din Romania care ofera acces integral la fondul de carte, nu doar la cel medical. Catalogul bibliotecii poate fi consultat online, de oriunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.