Ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Anton Anton, a declarat astazi la Cluj ca, in cazul promulgarii legii pentru majorea salariilor profesorilor nu vor mai exista bani pentru investitii si ca singura sa misiune legata de buget este sa se asigure ca educatia primeste 6% din PIB.

“In conditiile in care legea se promulga, deci legea devine efectiva, pentru bugetul invatamantului din anul viitor au fost prevazute pentru investitii 4.300 de milioane de lei. Acestea se vor reduce la 400, restul se muta la salarii”, a afirmat ministrul in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca nu se poate pronunta asupra oportunitati promulgarii legii invatamantului, deoarece “presedintele stie ce face”, transmite corespondentul NewsIn.

In contextul bugetului educatiei pe anul viitor, Anton a afirmat ca, in opinia sa, aceasta este singura sarcina pe care o poate indeplini in cele doua luni de mandat si anume sa se asigure ca ministerul primeste 6% din Produsul Intern Brut (PIB).

“Eu nu pot sa fac decat un singur lucru, sa ma asigur ca bugetul educatiei este de 6% din PIB si ca bugetul cercetarii are 0,8% din PIB, asa cum ne-am inteles. M-am asigurat ca in formarea bugetului se intampla chestia asta, la prima sedinta de Guvern, acum doua zile, am discutat bugetul national, bugetul Educatiei si Cercetarii a ramas in acesti parametri si nimeni nu a comentat acesti parametri”,
a mai spus Anton.

Acesta a partipacat vineri la Cluj-Napoca la inaugurarea Bibliotecii “Valeriu Bologa” din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.