Preotul Florin Darius Matei, din comuna valceana Stoilesti, isi santaja “amantul”, staretul Gherasim Nicut de la Schitul Trivale, din Pitesti. „In camera aia, am fost eu, staretul Gherasim, si Dumnezeu. In fata lui Dumnezeu vom da socoteala amandoi”, a spus parintele Matei (31 de ani) judecatorilor.

Staretul Gherasim Nicut a facut primul pas spre ruptura relatiei “impotriva firii”, denuntand santajul la care era supus de “amant”.Tribunalul Arges a decis ieri respingerea recursului facut de preotul Matei, acuzat de santaj, dispunand arestarea sa pentru 29 de zile.

Povestea preotului Matei, cel din parohia Stoilesti - Episcopia Ramnicului, nu i-a impresionat pe magistrati. El a povestit ca relatia sa amoroasa cu staretul Schitului Trivale din Arges a fost una fortata, in care el ar fi fost victima. Povestea dragostei interzise, intre cei doi slujitori ai Domnului, completata pe alocuri si de avocatul lui, Florentin Sorescu, a inceput in 1998.

Schitul Trivale, „cuibusor de nebunii”

„Terminasem seminarul si nu aveam bani sa ma intorc acasa. Am fost la rudele mele din Pitesti, familia Similea, dar nu era nimeni. Aveam nevoie de bani, iar ca un semn divin am vazut indicatorul spre Schitul Trivale. Era Casa Domnului si m­-am dus sa imprumut 50.000 de lei, sa nu ma prinda noaptea departe de casa”, a povestit preotul.

“Imi pare rau de ziua in care m-am dus la manastirea aceea”, a oftat din boxa acuzatilor Matei. Dupa cum sustine el, gazda era chiar staretul paroh Gherasim, care l-ar fi chemat intr-o chilie. „Acolo m-a fortat sa intretin relatii sexuale orale. Am fost batut si lovit”, a incercat sa se disculpe preotul. Dupa acea prima intalnire, staretul i-ar fi dat mai multi bani decat ceruse initial, “aproximativ 850.000 de lei si cartea lui de vizita”.

“Ori de cate ori vrei sa-mi soliciti ajutorul, sa ma suni”, i-ar fi transmis parohul. Avocatul lui Matei a invocat in fata judecatorilor ca preotul ar fi avut o soarta asemanatoare scenariului din filmul spaniol “La Mala education”. Pelicula are ca subiect amorul scandalos dintre un preot catolic si un enorias.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.