Conducerea Ministerului Transporturilor a dispus demiterea lui Florea Geica din functia de director general al Autoritatii Aeronautice Civile, a anuntat Antonel Tanase, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, informeaza Realitatea TV.

Premierul Tariceanu i-a cerut inca de ieri secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, in sedinta Executivului, sa ia masuri astfel incat directorul Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, sa nu mai piloteze si sa nu mai incaseze bani de la Autoritate.

Florea Geica a condus in 15 septembrie o aeronava Tarom care efectua un zbor Bucuresti- Istanbul si care a iesit de pe pista, arata NewsIn.

Ulterior, directorul general al companiei, Gheorghe Birla, a declarat ca Geica nu va mai pilota pana la finalizarea investigatiei pe care a initiat-o Ministerul Transporturilor.

Geica primeste pe langa salariul de director si o pensie a carei valoare se ridica la 30.000 de lei. In plus, acesta este si propriul sau consilier al Autoritatea Aeronautica Civila, functie pentru care este de asemenea remunerat. Geica a revenit in fruntea Autoritatii la cateva zile dupa ce a iesit la pensie, printr-un ordin al ministrului Transporturilor.

Agentia Nationala de Integritate verifica in prezent veniturile lui Florea Geica.


REALITATEA.NET - Florea Geica a fost demis din functia de director al Autoritatii Aeronautice Civile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.