Exhumarea osemintelor generalului Vasile Milea s-a facut prea tirziu, apreciaza Dan Dermengiu, directorul general al Institutului de Medicina Legala.

Mai mult, la o prima examinare, legistii nu au gasit nimic nou fata de expertiza precedenta, realizata in decembrie 1989, imediat dupa moartea generalului.
"Cadavrul era total scheletizat. Am prelevat esantioane din oase pentru examinari hispatologice si criminalistice. Din ceea ce am vazut pina acum, nu reiese nimic nou fata de expertiza precedenta. Mai precis, descrierile facute la data decesului corespund cu ceea ce am gasit si noi acum. Glontul nu a trecut prin coasta, ci exista doar o scrijelire", a subliniat profesorul Dermengiu.

Potrivit acestuia, medicii legisti prezenti la exhumare au gasit in groapa si inima lui Vasile Milea care - asa cum se auzise - a fost conservata intr-un borcan. "Numai ca recipientul era spart, asa ca inima a putrezit. Au fost, totusi, prelevate probe din acest organ, in starea in care se afla, pentru o serie de investigatii mai amanuntite", a mai adaugat Dan Dermengiu. El a precizat ca rezultatele finale vor fi facute publice peste citeva saptamini.
Pe baza investigatiilor facute de legisti, procurorii militari care au redeschis ancheta in cazul generalului Vasile Milea urmeaza sa stabileasca imprejurarile mortii acestuia. Anchetatorii iau acum in calcul mai multe variante: generalul s-a sinucis sau a fost omorit.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.