Vin alte ploi, cotele de aparare ar putea fi depasite pe mai multe rauri din Romania

Vremea se inrautateste iar cotele de aparare ar putea fi depasite pe mai multe rauri din tara, pana azi, transmite Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a emis, sambata, o atentionare hidrologica privind scurgeri importante de apa pe versanti, torenti si cresteri de debite si niveluri pe raurile mici, cu posibile depasiri al cotelor de aparare ca urmare a ploilor insemnate cantitativ prognozate. Prognoza hidrologica prevedea pentru intervalul 14-16 mai posibilitatea producerii importante de debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri din zonele de deal si munte aferente bazinelor hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crisuri, Bega, Timis, Barzava, Caras si Nera.

Atentionarea a fost transmisa catre Guvern, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, precum si catre prefecturile judetelor Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Timis. La randul ei, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, doua atentionari ce vizeaza instabilitate atmosferica, cantitati de precipitatii peste 10-15 l/mp (peste 15 l/mp in zona montana), intensificari de scurta durata ale vantului. La munte, in special in zona Muntilor Apuseni, pe intreg intervalul se pot totaliza 20-25 l/mp.

Vremea se inrautateste iar cotele de aparare ar putea fi depasite pe mai multe rauri din tara, pana azi, transmite Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a emis, sambata, o atentionare hidrologica privind scurgeri importante de apa pe versanti, torenti si cresteri de debite si niveluri pe raurile mici, cu posibile depasiri al cotelor de aparare ca urmare a ploilor insemnate cantitativ prognozate.

Prognoza hidrologica prevedea pentru intervalul 14-16 mai posibilitatea producerii importante de debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri din zonele de deal si munte aferente bazinelor hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crisuri, Bega, Timis, Barzava, Caras si Nera. Atentionarea a fost transmisa catre Guvern, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, precum si catre prefecturile judetelor Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Caras Severin, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Timis. La randul ei, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, doua atentionari ce vizeaza instabilitate atmosferica, cantitati de precipitatii peste 10-15 l/mp (peste 15 l/mp in zona montana), intensificari de scurta durata ale vantului. La munte, in special in zona Muntilor Apuseni, pe intreg intervalul se pot totaliza 20-25 l/mp.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.