Guvernele Romaniei si Ungariei au semnat marti, la Szeged, o declaratie prin care recomanda autoritatilor responsabile cu echivalarea studiilor sa recunoasca automat perioadele de studii efectuate in statul vecin si sa asigure elevului sau studentului continuarea acestora in anul imediat urmator.
Diplomele, certificatele de studii si titlurile stiintifice acordate de institutii de invatamant acreditate in Romania si in Ungaria vor fi recunoscute reciproc ca urmare a transpunerii in legislatia nationala, de catre ambele state, a Directivei Parlamentului European privind recunoasterea calificarilor profesionale.

Ce parere aveti despre decizia Guvernului? Diplomele romano- ungare sunt o idee buna? Spune-ti parerea pe forum !

Tot marti, cele doua guverne au convenit ca ministerele Muncii din ambele tari sa elaboreze un ghid bilingv pentru muncitorii romani din Ungaria si cei maghiari din Romania. Documentul va cuprinde informatii cu privire la conditiile de munca, regulile de intrare in tara si sederea strainilor, recunoasterea diplomelor si calificarilor, drepturi de asigurari si asistenta sociala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.