Serviciul Salvamont Arges a anuntat, marti, ca traseele montane din judet au fost redeschise temporar, datorita incalzirii vremii, informeaza corespondentul NewsIn.

Temperaturile destul de mari din ultima perioada au dus la topirea masiva a stratului de zapada din munti si traseele turistice montane au fost redeschise. La altitudini mai mari de 2000 de metri stratul de zapada este discontinuu, ceea ce impune turistilor folosirea echipamentului de iarna pentru a evita alunecarea.
Salvamontistii mai precizeaza, intr-un comunicat, ca in acest moment zonele cu zapada nu prezinta pericol de avalansa.

Trasseele turistice montane raman deschise pana la urmatoarele caderi masive de zapada, cand stratul de omat va incepe sa se acumuleze si sa prezinte din nou pericol de avalansa.

Traseele turistice montane din judetul Arges la altitudini de peste 1.500 de metri au fost inchise in data de 9 octombrie, serviciul Salvamont Arges anuntand ca a luat aceasta decizie deoarece, din cauza conditiilor meteo din zona de creasta a judetului, se pot produce avalanse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.