Aproape 3.000 de elevi din 26 de licee bucurestene vor fi chestionati, intre 20 octombrie si 1 noiembrie, in cadrul unei cercetari ce are ca scop elaborarea unui program de prevenire a consumului de droguri, a anuntat, luni, Primaria Capitalei.

Cercetarea face parte din programul paneuropean Youth in Europe - A Drug Prevention Programme, implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, ca urmare a semnarii, in 2007, a Declaratiei de lupta impotriva drogurilor.

Proiectul presupune realizarea unei cercetari multianuale, in 2006, 2008 si 2010, pe baza careia se vor elabora programe de prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor. In cadrul cercetarii vor fi chestionati 2.830 de elevi, cu varsta de 15 si 16 ani.

Programul se desfasoara sub patronatul presedintelui Islandei, iar cercetarea va mai fi realizata in orasele Milano, Jurmala, Kazan, Bugulma, Nizhnekamsk, Moscova, Seul, Arilje, St.Petersburg, Riga, Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Oslo, Helsinki, Istambul, Sofia si Reykjavik.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.