La 30 iunie 2008, la Curtea de Apel se pronunta o sentinta definitiva, prin care Ministerul Apararii era obligat sa faca dovada locului in care au fost inhumati sotii Ceausescu in cimitirul Ghencea Militar.
Decizia punea capat unui lung demers procedural dus de urmasii lui Nicolae Ceausescu, prin care acestia cereau probe din care sa rezulte, cu certitudine, unde au fost inmormantati cei doi, dar a deschis o problema pe care Ministerul Apararii, la mai bine de trei luni de la sentinta, se afla in situatia de a nu o putea rezolva, desi este amenintat cu executarea silita, care poate merge pana la deshumare.

Prima reactie a Ministerului Apararii dupa pronuntarea sentintei a fost aceea ca MAp nu poate produce documentele cerute de instanta. La trei luni de la decizia Curtii de Apel, Ministerul Apararii se afla in aceeasi situatie si nu poate aduce nici un fel de documente din care sa rezulte ca sotii Ceausescu au fost inhumati in locurile stiute din Cimitirul Gencea. “Ultima discutie avuta cu reprezentanti ai ministerului a fost la finele lui septembrie. Au promis ca vor rezolva problema, dar nu au precizat cum. Toate termenele au fost depasite de minister. Legal trebuiau sa puna in executare sentinta in 30 de zile de la pronuntare, dar au trecut deja trei luni si nu am primit nici un raspuns”, ne-a declarat ieri avocatul Haralambie Voicilasi, cel care a reprezentat in instanta interesele lui Valentin Ceausescu (unicul fiu al lui Nicolae Ceausescu ramas in viata) si ale lui Mircea Opran, sotul lui Zoe Ceausescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.