Dupa cazul Mailat, serviciile secrete italiene si democratii lui Walter Veltroni au primit acceptul de a „sifona“ imaginea Bucurestiului, sustine un cunoscut sociolog italian.
Serviciile secrete italiene si Partidul Democrat din Italia, condus de fostul primar al Romei, Walter Veltroni, au ajuns, dupa cazul Romulus Mailat, la un acord pentru discreditarea Romaniei, dezvaluie reputatul sociolog italian Marzio Barbagli, in cartea „Imigratie si criminalitate“.

Potrivit site-ului www.inviatospeciale.com, care publica fragmente din volum, la putin timp dupa uciderea Giovannei Reggiani la Roma, in octombrie 2007, democratii italieni au lansat o adevarata campanie de discreditare a Romaniei, in scopuri electorale. Ei au indus in randurile opiniei publice impresia ca imigrantii romani reprezinta principala sursa a cresterii infractionalitatii din Italia. Incercarile de discreditare au continuat si in timpul campaniei pentru desemnarea noului primar al Romei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.