Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Barbulescu, a declarat, luni, la Oradea, ca magistratii care nu solutioneaza dosarele la termen vor fi sanctionati, transmite corespondentul NewsIn.

Presedintele CSM a anuntat, luni, la Oradea, ca a solicitat Curtilor de Apel si Parchetelor Curtilor de Apel din tara sa transmita periodic situatia nefinalizate in termen. “In urma unor verificari facute la instantele si parchetele din tara, a rezultat ca exista cazuri in care nu s-a acordat importanta cuvenita solutionarii cu celeritate si in termen a dosarelor aflate in lucru. De acum incolo, daca se vor constata incalcari ale procedurii de lucru, imputabile magistratilor, acestia vor raspunde disciplinar. In cazul in care problemele vizeaza managementul instantei sau a unitatii de parchet, daca vina apartine sefului instantei sau parchetului, care nu a supravegheat activitatea magistratilor, se poate merge pana la revocarea din functie a sefului respectiv”, a declarat Lidia Barbulescu.

Intr-un comunicat de presa remis luni agentiei NewsIn, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca va monitoriza dosarele mai vechi de 1un an aflate pe rolul instantelor, prin solicitarea unor rapoarte lunare de la fiecare Curte de Apel din tara.

"Preocupat fiind de solutionarea proceselor intr-un termen rezonabil, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit ca, incepand cu data de 15 noiembrie, fiecare Curte de Apel sa comunice centralizat, lunar, pentru acesta si pentru instantele din raza sa teritoriala, situatia dosarelor mai vechi de un an aflate pe rol, precum si cea a hotararilor ce nu au fost redactate in termenul prevazut de lege", se arata in comunicat.
In plus, CSM a mai cerut ca in cuprinsul comunicarilor sa fie indicate detaliat cauzele care au condus la redactarea cu intarziere a hotararilor judecatoresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.