Trei cercetatori romani au fost medaliati la Geneva pentru ca au inventat produse cosmetice unisex care au la baza celebra substanta activa, combinata cu niste muguri de plante.

Un balsam pe baza de coenzima Q10 si plante este produsul cu care cercetatorii cosmeticieni Stefan Manea, Daniela Raiciu si Mariana Vatafu au fost recompensati recent cu argint la Salonul Inventika de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), dar si de Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala (OMPI), in aprilie 2008, la Targul de la Geneva.

Meritul balsamului din gama Hof.viodana, care protejeaza parul impotriva poluarii si stimuleaza regenerarea, este ca, in premiera pentru un produs romanesc, spun cercetatorii, contine celebra coenzima Q10 si extracte din plante naturale tinere. Plantele sunt cultivate chiar in curtea unde se afla firma si laboratoarele Hofigal, undeva la marginea Bucurestiului, la iesirea spre Constanta.

In aceste sere se cultiva aproximativ 80 de specii de plante medicinale din care se prepara unguente si capsule nu doar pentru cosmetica, dar si pentru tratarea anumitor boli.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.