Evacuarea apei din localitatile timisene se va face si cu ajutorul a sapte motopompe pe care le va trimite Germania, prin aceeasi institutie care a promis ca va trimite un laborator mobil cu ajutorul caruia pot fi dezinfectate fantanile inundate din zonele Otelec-Ionel si Foeni-Cruceni. Institutia germana va pune la dispozitie, gratuit, atat motopompele, cat si utilajele necesare amplasarii si montarii lor in zona Cruceni-Graniceri. Nemtii nu au solicitat cazare sau masa pentru personalul calificat, ci doar motorina necesara functionarii pompelor.

Utilajele, care pot scoate fiecare cate 300 de metri cubi de apa pe ora, vor ajunge in Timis probabil in cursul zilei de duminica. De asemenea, si o institutie din Budapesta va trimite un echipament mobil de filtrare si impachetare a apei potabile. In prezent, opt pompe ungare functioneaza in zona localitatii Otelec. In ultimele trei zile, in zonele inundate apa a scazut cu o jumatate de metru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.