Artistii vizuali Hildegard Haug si Daniel Wetzell, membri ai grupului german Rimini Protokoll, au creat in 2006 spectacolul "Karl Marx: Capitalul, Volumul 1", dedicat filosofiei economice in regimurile comuniste, iar spectacolul va fi prezentat si in cadrul Festivalului National de Teatru 2008.

Spectacolul "Karl Marx: Capitalul, Volumul 1" este o incercare de a uni interpretarea dramatica cu realitatea pe cai complet neasteptate.

"Publicul romanesc, si nu numai, are nevoie de aceasta umanizare a unei ideologii care ne-a afectat pe toti intr-un fel sau altul, iar piesa celor de la Rimini Protokoll este o poarta catre o mai buna intelegere. O suma de experti sunt adusi in scena pentru o dezbatere in cheie ironica a unui subiect ultrapolitizat", a declarat criticul de teatru Cristina Modreanu, selectioner unic al Festivalului National de Teatru 2008.

In 2007, "Karl Marx: Das Kapital, Erster Band / Karl Marx : Capitalul, Volumul 1" a primit Premiul de Dramaturgie si Premiul publicului la Mülheim Theatertage, iar in 2008 grupul Rimini Protokoll a fost distins pentru spectacolele pe care le face cu Premiul Europa- "Noi realitati teatrale".

Spectacolul artistilor Hildegard Haug si Daniel Wetzell, va fi prezentat publicului roman, pe scenaTeatrului "Ion Creanga" miercuri, 5 noiembrie, de la ora 21.00, si joi, 6 noiembrie, de la ora 18.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.