Numarul persoanelor ucise de cancer va scadea cu 17% pana in anul 2013, potrivit unui studiu al Societatii de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, preluat de cotidianul britanic The Telegraph.

Studiul arata ca numarul barbatilor care vor deceda, inaintea varstei de 84 de ani, din cauza uneia dintre cele mai comune 21 de boli va fi mai mic cu 17 procente peste cinci ani decat in prezent, in vreme ce, in randul femeilor, mortalitatea va scadea cu 16%.

Intre cele mai comune 21 de boli, din punctul de vedere al mortalitatii, cele mai multe sunt diferite forme de cancer, arata NewsIn.

Cercetarea a folosit statistici referitoare la ratele de mortalitate dintre anii 1970 si 2005, pentru a incerca sa stabileasca evolutia ratei de mortalitate in urmatorii cinci ani. De exemplu, cancerul de san, cea mai comuna boala in Marea Britanie, a inregistrat o scadere semnificativa a numarului de decese, desi numarul femeilor diagnosticate a crescut, iar cercetatorii sunt de parere ca acest fenomen va continua.
In acelasi studiu, cercetatorii spun ca, in scaderea ratei mortalitatii, un rol important vor avea progresele medicinei.

In Romania, principalele cauze ale mortalitatii in randul barbatilor sunt cancerul pulmonar si cel de prostata, in vreme ce, la femei, cele mai frecvente boli letale sunt cancerul de san si cel de col uterin. Potrivit datelor statistice, tara noastra este pe primul loc in Europa dupa numarul cazurilor de cancer de col uterin - boala care ucide, in fiecare an, 2.000 de romance.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.