Peste 600 de angajati ai SC Avioane Craiova SA au declansat un protest spontan, in aceasta dimineata, cerand demisia directorului general, Anatolie Boldisor, nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile de doua luni, transmite NewsIn.

"De la prima ora a diminetii salariatii Avioane Craiova au pornit un protest spontan in fata fabricii. Personalul cere demisia directorului si refuza sa intre la lucru, nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile pe ultimele doua luni“, a declarat liderul de sindicat de la Avioane Craiova, Victor Peta.

Liderul sindical sustine ca nu stia ca angajatii intentioneaza sa opreasca activitatea. "Cunosteam nemultumirile oamenilor din fabrica, dar nu credeam ca vor opri activitatea. Nu au intrat la lucru decat cei din conducerea uzinei“, a mai adaugat Victor Peta.

La fata locului a ajuns si prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, care s-a adresat protestatarilor, cerandu-le sa aiba rabdare pana miercuri, 22 octombrie, data la care se va intruni consiliul de administratie.

"Domnul prefect le-a cerut oamenilor un ragaz pana miercuri, cand Anatolie Boldisor isi va da singur demisia sau va fi demis, dar angajatii nu vor acest lucru. Ei isi continua si in acest moment protestul, cerand demisia directorului“, a adaugat secretarul sindicatului, Ioan Petrescu.

Avoiane Craiova este in proces de reevaluare, iar, in momentul terminarii acestuia, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va anunta reluarea procesului de privatizare, a spus, saptamana trecuta, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. "Suntem in proces de reevaluare pentru ca stiti foarte bine ca evaluarea este valabila sase luni. Reevaluam societatea, iar in momentul terminarii acestui proces vom relua anuntul de privatizare in presa cu noua valoare si cu caietul de prezentare aferent si vom astepta ofertele. Pana nu ofertam noi nu avem ce oferta sa primim", a declarat Teodor Atanasiu.

La sfarsitul lunii septembrie, AVAS a anuntat ca va publica oferta de vanzare pentru Avioane Craiova cel mai tarziu pe 20 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.