Angajatii din domeniul prelucrarii lemnului din zona Comanesti au blocat, ieri, calea ferata si apoi soseaua nationala pentru mai bine de jumatate de ora, in semn de profest fata de jaful firmelor arabe in padurile romanesti. Protestatarii spun ca principalul beneficiar al exportului ilegal de cherestea de pe Valea Muntelui a fost Omar Hayssam.

PROTEST

"Autoritatile stiau de aceste cazuri, dar au luat mita si nu au spus absolut nimic. Acum se darama muntii pe noi la cateva picaturi de ploaie, iar Hayssam si ai lui isi iau catrafusele si pleaca in deserturile de unde au venit", au strigat nemultumiti oamenii. Ei spun ca de ani de zile firmele arabilor incarca vagoanele cu cherestea care pleaca din gara Comanesti doar la sfarsit de saptamana si noaptea, in timp ce firmele romanesti nu au busteni pe care sa ii prelucreze si sunt in prag sa-si inchida portile.

CAMIOANELE LUI HAYSSAM

Mitingul s-a terminat dupa aproximativ o ora. In acest timp, insa, cateva sute de protestatari s-au postat pe calea ferata, cerand guvernantilor sa introduca taxe vamele masive pentru exportul de busteni de cherestea si busteni. Restul de lemnari au blocat drumul la intrarea in orasul Comanesti si au tabarat furiosi pe cateva camioane care purtau insemnele firmelor lui Omar Hayssam. Lemnarii vor inainta la guvern o cerere oficiala pentru luarea unor masuri care sa vizeze fie interzicerea exportului de cherestea si busteni, fie instituirea unor taxe vamale suficient de mari pentru a-i sili pe cei care exploateaza padurile sa prelucreze superior lemnul.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.