Fiul lui Grard Depardieu a murit luni de pneumonie la Paris. Boala a trecut nedectata de medicii de la primul spital romanesc in care a fost internat actorul.

Luni, 13 octombrie, medicii de la Spitalul parizian „Raymond Poincaré” il declarau decedat pe actorul Guillame Depardieu, fiul in varsta de 37 de ani al celebrului Gérard Depardieu. Cauza mortii lui a fost un soc septic provocat de o pneumonie obisnuita, de tipul celor contractate in orice oras, potrivit unui comunicat de presa remis Cotidianului de reprezentantii institutiei.

Guillaume Depardieu, aflat in Romania cu ocazia filmarilor la lungmetrajul „Copilaria lui Icar”, de Alexandru Iordachescu, pe care tocmai le finalizase, a inceput sa se simta rau de vineri. Sambata, 11 octombrie, in jurul orei 20.00, actorul era adus la camera de garda a Institutului National de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, cu suspiciunea de pneumonie.

Dupa cum ne-au declarat surse medicale din cadrul Institutului Nasta, doctorii de garda de la institutia de top a tarii in domeniul bolilor de plamani au constatat ca era intr-o stare grava si ca scuipa sange.
I-au facut o radiografie, pe care au observat o zona opaca pe un plaman, insa nu puteau decide daca sangele pe care actorul il expectora provenea din plamani sau era cauzat de o ruptura a varicelor esofagiene (vase de sange din structura esofagului a caror rupere se produce, cel mai frecvent, din cauza dilatarii lor excesive ca urmare a cirozei ficatului - n.r.).

O analiza medicala numita bronhoscopie ar fi putut face diferenta intre cele doua suspiciuni, deoarece prin introducerea unui instrument in caile aeriene se putea valida ori infirma cauza sangerarii. Lui Guillaume Depardieu nu i s-a facut insa bronhoscopia respectiva, desi spitalul beneficia de aparatura necesara, si a fost trimis la Spitalul de Urgenta Floreasca, cu suspiciunea de varice esofagiene rupte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.