DESI LUMEA STIE CA AU FOST EXECUTATI LA TARGOVISTE, ACTELE ARATA CA AU FOST IMPUSCATI LA VILA LOR DIN PRIMAVERII

Graba in care cei care au preluat puterea in decembrie 1989 au dorit sa scape de Nicolae si Elena Ceausescu nu a mai tinut cont de nimic. Astfel, in actele emise de autoritati privind decesul celor doi se scrie negru pe alb ca acestia au murit in Capitala.

Nicolae si Elena Ceausescu au murit la Bucuresti. Asa reiese din certificatele de deces ale celor doi, emise de Primaria Sectorului 1. Cele doua documente, care au numerele de inregistrare 5420 si 5421 din 30 decembrie 1989, au trecut la capitolul "Locul decesului" localitatea Bucuresti si adresa de resedinta din bd. Primaverii nr. 50. Cei care au organizat procesul si executia cuplului dictatorial nu s-au simtit obligati sa respecte adevarul istoric si, in loc de Targoviste, au declarat Bucurestiul ca loc unde au fost impuscati Ceausestii.

MINCIUNI IN ACTE

Modul in care au fost completate actele privind decesul sotilor Ceausescu creeaza in continuare probleme. Nici certificatele de constatare a decesului, realizat de conferentiar doctor Vladimir Belis, la Institutul de Medicina Legala, pe numele celor doi, nu respecta adevarul, pe care il stim cu totii, ca locul mortii sotilor Ceausescu este Targoviste, si nu Bucurestiul. Belis consemneaza in cele doua acte emise tot la 30 decembrie 1989 ca acestia au murit prin impuscare in data de 25 decembrie, la ora 15,00 in Bucuresti.

VOICAN S-A OCUPAT DE INMORMANTARE

In extrasul de deces nr. 50716 din 09 octombrie 1998, eliberat de Primaria Sectorului 1 se arata ca Gelu Voican Voiculescu este persoana care a declarat decesul celor doi autoritatilor locale. De altfel, acesta a recunoscut public de mai multe ori ca el s-a ocupat de intocmirea formalitatilor privind decesul si inhumarea Ceausestilor. El a declarat ca pentru a lamuri aspectele juridice a apelat la ajutorul generalului Victor Stanculescu, care i-a facilitat obtinerea certificatelor de constatare a deceselor de la Institutul de Medicina Legala.

LOCURILE NICI NU FIGUREAZA IN CIMITIR

Directorul Administratiei Cimitirelor, George Goergescu, a declarat ca institutia pe care o conduce nu detine nici un act prin care sa se dovedeasca ca trupurile celor doi Ceausesti sunt ingropate in Cimitirul Ghencea Civil. "Locurile unde ar fi ingropati cei doi soti nu sunt identificate in planul cimitirului. Cele doua gropi sunt facute in capatul unor alei, locuri pentru care nu avem nici un contract de concesiune cu nimeni", a spus Georgescu. El a adaugat ca in cazul in care se va face deshumarea si se va dovedi ca in cele doua gropi sunt trupurile lui Nicolae si Elena Ceausescu, Administratia Cimitirelor va concesiona locurile lui Zoe Ceausescu.

AZI IN INSTANTA: ZOE, ARMATA SI CIMITIRELE

Falsurile existente in actele de deces ale celor doi Ceausesti sunt si principalul argument pe care fiica acestora Zoe il invoca in demersul sau de a primi aprobare pentru deshumarea trupurilor acestora. In motivarea depusa la Judecatoria Sectorului 5, instanta unde astazi are loc a doua infatisare in procesul intentat de fiica fostului lider comunist impotriva Ministerului Apararii si Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, se arata ca datele inexacte continute in actele de deces o fac pe Zoe Ceausescu sa-si puna intrebarea daca in mormintele din cimitirul Ghencea se gasesc corpurile sotilor Ceausescu. Pentru a se lamuri aceasta chestiune, Zoe solicita ca MApN sa faca dovada faptului ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea Civil, prin efectuarea unor expertize medico-legale.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.