Un consum crescut de cofeina poate stimula cu aproape 70% dezvoltarea tumorilor canceroase mari, relateaza un studiu al cercetatorilor de la universitatile Harvard si Tokyo Woman's Medical, preluat de presa britanica de specialitate.

Rezultatele studiului arata ca mai mult de patru cesti de cafea pe zi cresc riscul de a face cancer si ca un consum mare de bauturi cofeinizate ajuta tumorile mai mari de doi centimetri sa se dezvolte.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care consuma multe bauturi cofeinizate au un risc mai mare cu 68% de a se imbolnavi de cancer de san. Studiile nu au aratat exact in ce mod influenteaza cofeina dezvoltarea tumorilor canceroase, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca o cantitate prea mare influenteaza cresterea tumorilor.

Studiul, efectuat timp de 10 ani, a implicat aproape 40.000 de femei de peste 45 de ani. Acestea au dat cercetatorilor detalii cu privire la dieta lor, inclusiv cata cofeina consuma in mod regulat. In timpul studiului, peste 1.100 dintre subiecti s-au imbolnavit de cancer la san.

Studii anterioare au aratat ca prea multa cofeina creste riscul unei pierderi de sarcina. De asemenea, in urma cu cateva luni, mai multe organizatii de sanatate au tras un semnal de alarma privind numarul tot mai mare al elevilor care devin dependenti de bauturile energizante, care contin de noua ori mai multa cofeina decat o ceasca de cafea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.