Copiii care frecventeaza Gradinita numarul 6, din Cisnadie, sint deseori lasati nesupravegheati si pedepsiti sa stea la colt, in genunchi si cu miinile ridicate. Zece parinti si o educatoare au sesizat deja Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu.

Pentru ca functioneaza cu program prelungit, in Gradinita numarul 6 din Cisnadie sint dati in grija peste 120 de copii. Metodele alese pentru a-i pune la
punct pe micuti au fost scoase la iveala chiar de una dintre colegele educatoarelor acuzate. Ca sa fie credibila, aceasta a filmat si un chef al celor care ar trebui sa se ingrijeasca de educatia copiilor.

La rindul lor, zece parinti s-au plins conducerii ISJ, in scris, ca in timp ce ei sint la serviciu odraslele lor sint lasate minute in sir in clase nesupravegheate. Ei reclama ca micutii se urca pe mese si se bat intre ei, fara ca cineva sa tina cont de galagia care domneste in clase. In plus, reclamantii sustin ca, pe linga faptul ca cei mici sint obligati sa stea in genunchi si cu miinile deasupra capului, educatoarele recurg si la alte metode pentru a-i speria.

Unul dintre parinti povesteste cum o educatoare a vrut sa-l bage pe fiul sau in pivnita. Aceeasi educatoare a prezentat jurnalistilor si imagini cu colegele ei in diferite ipostaze. Acestea au fost surprinse in timp ce sarbatoreau zile onomastice. Multe dintre ele simulau diferite scene sexuale. In gradinita in care a doua zi urmau sa vina copiii, educatoarele fumau, consumau alcool si dadeau adevarate petreceri. Ele erau imbracate in hainele de carnaval pregatite pentru cei mici.

ISJ-ul face ancheta

Conducerea Inspectoratului a inceput deja verificarile in acest caz. "Ne vom intilni in Consiliul de Administratie si vom numi o comisie care va ancheta cazul. Imediat ce am fost sesizat m-am dus la fata locului si am discutat si cu doi parinti, care nu s-au declarat nemultumiti de modul in care sint ingrijiti copiii. Vom face si un control complex asupra activitatii educative si nu numai a gradinitei. In functie de rezultate, vom lua masurile de rigoare", precizeaza Roberto Dietrich, inspector general adjunct. ISJ Sibiu nu agreeaza ideea de a se face chefuri in institutiile de invatamint, insa nu este impotriva unor petreceri mici, atunci cind scopul acestora este de a distra copiii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.