In primele 9 luni din 2008 au fost invinuiti pentru fapte de coruptie 257 de angajati ai Ministerului Internelor. Politistii s-au remarcat insa nu doar prin luare de mita.

Astfel, 44 dintre ei au refuzat spaga, denuntandu-i pe mituitori, iar 84 si-au "deconspirat" colegii corupti.

Din numarul total de 3.970 de persoane cercetate pentru coruptie, in primele 9 luni din 2008, 55,8% (2.216) sunt angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Sub invinuire au fost pusi deja 257 din angajatii

anchetati, aproape jumatate din ei fiind lucratori ai Politiei. Potrivit bilantului de activitate al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), 206 din cei 257 de invinuiti au deja calitatea de inculpat, iar printre ei se numara 76 de ofiteri si subofiteri din cadrul ministerului.

Lucratorii MIRA s-au remarcat in 2008 nu doar prin luarea de mita, ci si prin denuntarea mituitorilor, precum si a colegilor corupti. Potrivit DGA, au existat 44 de situatii in care functionarii MIRA au sesizat ofiterii anticoruptie atunci cand li s-au oferit diverse sume de bani in schimbul unor servicii. Cei care au incercat sa dea spaga politistilor sau functionarilor onesti sunt in prezent anchetati pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. In alte situatii, politistii si functionarii si-au "deconspirat" colegii care au luat spaga.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.