Ieri, a fost lansata oficial campania "Deschide ochii! Deschide inima!", care se inscrie intr-o serie mai larga de evenimente desfasurate cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva HIV/SIDA (n.r.- 1 decembrie).

Fondurile necesare pentru aceasta initiativa au fost alocate de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, in cadrul "Initiativei pentru Sanatatea Familiei in Romania" si Ministerul Sanatatii (MS). Campania este sprijinita si de organizatii non-guvernamentale, precum Uniunea Organizatiilor Persoanelor Infectate/ Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) si Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS). Campania a fost lansata in cadrul unei conferinte de presa la care a participat Thomas Delare, adjunctul sefului Misiunii Diplomatice a Ambasadei SUA la Bucuresti, si Ovidiu Branzan, ministrul sanatatii. "De la 1 decembrie 2003 si pana acum, se estimeaza ca, la nivel mondial, aproape trei milioane de persoane, cam cati locuitori sunt in Bucuresti, Timisoara si Iasi la un loc, au decedat din cauza maladiei", a declarat Thomas Delare. "Prin programele nationale, dar si prin parteneriatele cu organizatii non-guvernamentale, va fi continuata si anul viitor lupta impotriva acestui flagel", a declarat, la randul sau, ministrul sanatatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.