Seful statului a semnat, vineri, decretul de gratiere, pentru Lungu Irina-Maria, pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 1 an inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Aceasta este mama a 6 copii minori, cu varste cuprinse intre 3 ani si 16 ani, iar familia sa are o situatie materiala precara", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Irina-Maria Lungu beneficiaza de amanarea executarii pedepsei, pe motiv de boala.

Potrivit Realitatea Tv, povestea familiei Lungu e veche de 10 ani. Sotul femeii gratiate, a furat, in urma cu 10 ani, un sac de cartofi si la indemnul unor cunoscuti a declarat ca vina o poarta sotia sa care era insarcinata, crezand ca astfel pedeapsa va fi cu suspendare. El a adaugat insa ca instanta i-a condamnat pe amandoi la inchisoare, el ispasindu-si deja pedeapsa.REALITATEA.NET - O femeie condamnată pentru că a furat un sac de cartofi a fost grațiată

Irina-Maria Lungu a declarat pentru Realitatea Tv ca a ramas aproape in fiecare an insarcinata pentru a evita executarea pedepsei cu inchisoarea.