Pe marginea drumurilor nationale care traverseaza judetul Sibiu au aparut, din loc in loc, politisti confectionati din tabla, al caror scop, potrivit oficialilor IPJ Sibiu, este acela de a-i determina pe soferii vitezomani sa reduca viteza de deplasare.
Politistii din tinichea, dar echipati cu toate dotarile agentului de circulatie in exercitiul functiunii, sunt doar una dintre modalitatile gasite de politistii sibieni de la Serviciul Rutier in incercarea de a atrage atentia participantilor la trafic asupra pericolului la care se expun atunci cand incalca regulile de circulatie sau se deplaseaza cu viteza exagerata.

Scopul final este acela al reducerii substantiale a evenimentelor rutiere ce se inregistreaza pe soselele sibiene cele mai circulate - DN1 si Valea Oltului. De cateva zile, pe marginea DN1, din loc in loc "vegheaza" traficul politisti confectionati din tabla. Primii au ocupat locuri in apropiere de Vestem, Talmaciu si intrarea pe Valea Oltului, in apropiere de Boita. Alte opt asemenea semne de avertisment vor fi plasate pe DN1 pana la limita cu judetul Alba.

"Actiunea face parte din programul nostru de activitati preventive. Politistii din tabla au scopul intimidarii participantilor la trafic, ce au tendinta, la vederea acestora, sa reduca viteza. Pentru a obtine un efect cat mai real, am ales tipul de politist care sa tinda spre perfectiune. Atat la chip, cat si la corp", spune inspectorul Valentin Palistean din cadrul Serviciului Politiei Rutiere din IPJ Sibiu.

Cu acelasi scop, de a atrage atentia soferilor asupra pericolelor la care se expun cand conduc cu viteza, politistii sibieni au mai amplasat in alte zone ale DN1 panouri de informare pe care sunt trecute numarul accidentelor inregistrate in zona si numele victimelor, precum si epave ale unor autoturisme distruse in evenimente rutiere soldate cu numar mare de morti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.