Aproape doua kilograme de bijuterii din metale si pietre pretioase au fost confiscate si predate Trezoreriei Statului, iar alte 35 de kilograme au fost oprite temporar de la comercializare, in urma unui control efectuat in octombrie de inspectorii de la Protectia Consumatorilor, relateaza NewsIn

Principalele nereguli descoperite la control au fost comercializarea bijuteriilor fara autorizatie, lipsa informarii consumatorilor privind bijuteriile cu pietre pretioase sau semipretioase, din care sa rezulte calitatea pietrei si masa acesteia, precum si vanzarea de bijuterii fara garantie.

Bijuteriile oprite temporar de la comercializare vor putea fi scoase din nou la vanzare numai dupa remedierea deficientelor constate de inspectori de la Protectia Consumatorilor.

Actiunea de control desfasurata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a vizat 594 de operatori econimici din toata tara, la care au fost controlate aproape 750 de kilograme de bijuterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.