In urma perchezitiei organizata joi de Administratia Nationala a Penitenciarelor, zeci de obiecte interzise au fost confiscate de la detinuti, iar un agent din cadrul penitenciarului Jilava a fost demis, informeaza NewsIn.

Cei peste 200 de agenti si ofiteri, care au efectuat perchezitia generala in penitenciarul Jilava, au gasit peste 25 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM, trei carduri de memorie, 4 bile cu praf brun roscat, peste 40 de cutite si alte obiecte taioase, un casetofon si un CD player, haltere improvizate, fierbatoare, artizanale si un aparat de tatuat improvizat precum si alte obiecte interzise detinutilor in cadrul penitenciarului.

Echipa de control a descoperit mai multe modalitati prin care detinutii ascundeau obiectele interzise, respectiv telefoane mobile ascunse in tocator si prelungitoare si o cartela SIM ascunsa intr-un deodorant.

Directorul Ioan Bala a precizat ca, in cadrul perchezitiei, a existat un mic incident, respectiv "un detinut a inceput sa fie autoviolent, sa se automutileze, dar a fost oprit".

De asemenea, comisarul sef Ioan Bala a declarat ca un cadru din penitenciar a fost demis, intrucat acesta introducea telefoane mobile unor detinuti.

Potrivit directorului general al ANP, detinutii asupra carora s-au gasit obiecte interzise risca sa le fie intocmit raport de pedepsire si sa fie clasificati in regimuri de detentie mai stricte.

Perchezitia este inca in plina desfasurare si urmeaza ca echipele de control sa identifice persoanele care au introdus obiecte interzise in penitenciar.

Comisarul sef Ioan Bala a mai declarat ca, miercuri seara, o persoana delegata de Inspectoratul scolar in cadrul proiectului "A doua sansa" a incercat sa introduca in penitenciar aproximativ 4 grame de droguri, substantele fiind destinate unor persoane din clanul "Cocalari". Persoana respectiva este cercetata acum de catre procurori.

Redactorii „Gardianul“ au aflat ca este vorba despre o suplinitoare, Cristina Prepelita, care a fost titulara de catedra in Capitala si ca in urma unor probleme cu niste tigani si-a pierdut casa. Surse din cadrul anchetatorilor ne-au declarat ca este posibil ca invatatoarea sa fi fost constransa sa introduca in penitenciar drogurile.

Directorul ANP a mai declarat ca persoanele din clanul "Cocalari" sunt cele mai violente din cadrul penitenciarului Jilava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.