Circulatia rutiera va fi inchisa in Piata Constitutiei, Bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si Bulevardul I.C. Bratianu), Bulevardul Libertatii, Bulevardul Natiunile Unite, Splaiul Independentei (intre Podul Eroilor si Piata Unirii), Calea Victoriei (intre Splaiul Independentei si strada Ion Campineanu), Bulevardul B.P. Hasdeu (intre Splaiul Independetei si strada Izvor), strada Izvor si Calea 13 Septembrie (intre Piata Arsenalului si Bulevardul Libertatii).

De asemenea, arterele principale care se intersecteaza cu zona restrictionata vor fi inchise pentru circulatia auto, in acelasi interval, dupa cum urmeaza: in zona centrala a Bulevardului I.C. Bratianu, pe sensul de circulatie dinspre strada Coltei catre Piata Unirii, Bulevardul Regina Elisabeta si Bulevardul Mihail Kogalniceanu, intre Piata 21 Decembrie 1989 si Piata Operei, strada Schitu Magureanu, intre Bulevardul Regina Elisabeta si Splaiul Independentei, Bulevardul Eroilor Sanitari, intre Bulevardul Eroilor si Piata Operei, strada Doamnei, intre strada Academiei si Calea Victoriei.

In plus, vor fi inchise pentru circulatia auto toate arterele secundare care se intersecteaza cu traseul maratonului. Circulatia pietonilor in zona de desfasurare a manifestarii sportive nu va fi restrictionata.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va modifica la randul sau, duminica, traseele mijloacelor de transport in comun care merg spre zonele Splaiul Independentei, Calea Victoriei, Bulevardul Unirii, Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii si Calea 13 Septembrie. Vor fi afectate autobuzele liniilor 104, 123, 124, 122, 137, 268, 168, 226, 368, 136, 117, 116, 232, 236, 312, 313, 300, 336 si 601 si troleibuzele liniilor 69, 91, 70, 85, 90 si 92.

Editia din acest an a Maratonului Bucurestiului, prima atestata de Federatia Internationala de Atletism, va consta in cinci curse diferite, in functie de categoria de alergatori. Prima dintre ele si cea mai importanta este maratonul propriu-zis, destinat profesionistilor. Cursa se va desfasura, cu incepere de la ora 9.00, pe traseul Piata Constitutiei - Palatul Parlamentului - Piata Alba Iulia - Piata Unirii - Universitate - Romana - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Dambovitei - Opera Romana - Podul Cotroceni si finish la Palatul Parlamentului, traseu care, pentru acoperirea distantei oficiale de 42,195 kilometri, va fi parcurs de patru ori.

Celelalte patru curse sunt semi-maratonul, la care se va alerga pe distanta de 21,095 kilometri, Cursa Populara - dedicata tuturor celor care vor sa se intreaca in aer liber, Cursa Copiilor - pe distanta de un kilometru si Cursa Corporate, la care vor participa reprezentanti ai unor companii din Romania si din strainatate, angajati din agentiile guvernamentale si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.