Unitatile sunt din judetele Botosani, Hunedoara, Sibiu, Suceva, Arad, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Galati, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Prahova si Valcea.

Beneficiarii serviciilor acordate in unitatile de asistenta medico-sociala sunt persoane varstnice si persoane adulte cu handicap care necesita, permanent sau temporar, supraveghere, asistare, ingrijire sau tratament si care nu au sustinatori legali.

Guvernul aloca peste 5,4 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor de reparatii si amenajarea celor cinci unitati de asistenta medico-sociala din localitatile Saveni, judetul Botosani - 450.000 de lei, Agnita, judetul Sibiu - 574.000 de lei, Spitalul medico-social “Carmen Silva” Brosteni, judetul Suceava - 125.000 de lei, iar pentru doua unitati din Hunedoara aloca 3.067.000 de lei, respectiv 1.230.000 de lei.

Pentru cele 20 de unitati de asistenta sociala va fi alocata suma de 16.611.000 lei pentru constructie, reparatie si amenajare.

Banii se asigura din Fondul Solidaritatea si vor fi alocati in transe, pe baza documentelor intocmite de beneficiari, avizate de catre directiile de munca si protectie sociala.