Florian Popa, directorul Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar, care se ocupa de organizarea examenului de rezidentiat programat pe 9 noiembrie, a inaintat astazi o cerere oficiala Ministerului Sanatatii, pentru suplimentarea cu 150 a numarului de posturi scoase la concurs, informeaza NewsIn.

"Consider cererea pe care am inaintat-o decenta si normala, avand in vedere numarul de absolventi care vor sustine concursul anul acesta", a declarat Florian Popa.

Absolventii de medicina care vor sustine examenul de rezidentiat sunt nemultumiti ca au fost scoase la concurs doar 1.902 posturi, cu 500 mai putine decat in 2007, dintre care peste 660 sunt in mediul rural, acolo unde se inregistreaza cel mai mare deficit de medici.

La rezidentiat sunt asteptati sa participe peste 4.500 de absolventi, iar concurenta cea mai mare va fi pe posturile care nu sunt in zone defavorizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.