Edilul-sef al Capitalei a declarat ca este nemultumit de modul in care firmele au respectat prevederile contractuale si ca nu vede de ce primaria plateste sase milioane de lei lunar, pentru reparatii si intretinere, si 900.000 de lei pentru gestiunea strazilor. "Nu s-au respectat prevederile contractuale, nu s-a respectat prevederile din garantiile lucrarilor. Vom face alte licitatii, pe alte baze, pentru cele 100 de strazi dintre cele 500 ale Capitalei", a precizat Oprescu.

Firmele care au in administrare cele 100 de bulevarde principale, pe o perioada de cinci ani, sunt SC Euroconstruct Trading 98 SRL , firma care are contract cu municipalitatea in valoare de peste 81,9 milioane de lei, fara TVA, Eurovia Int Construct SA, cu un contract de peste 76 de milioane de lei, fara TVA , SC Han Group SA, cu un contract de 65,8 milioane de lei, fara TVA , SC Tehnologica Radion SRL, cu un contract de 61,4 milioane de lei, fara TVA, SC Strabag SRL - contract de 55 de milioane de lei, fara TVA, si SC Delta ACM 93 SRL - contract de aproape 51 de milioane de lei, tot fara TVA .

Potrivit contractelor, societatile au obligatia sa efectueze lucrari de intretinere (colmatari, decapari, reparatii) si sa mentina calitatea covorului asfaltic la parametrii tehnici corespunzatori.