Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, inspectorul Radu Croitoru, a declarat ca cei doi tineri, unul in varsta de 14 ani si unul de 18 ani, au intrat, in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 3.15, intr-o locuinta din comuna, inarmati cu bate si avand cagule pe fata. Ei au fugit insa inainte sa fure ceva din acesta locuinta, deoarece au fost surprinsi de proprietar.

Ulterior, potrivit subinspectorului Radu Croitoru, cei doi tineri au mers intr-o alta gospodarie, unde locuia o femeie in varsta de 75 de ani. Dupa ce au legat-o pe proprietara si i-au pus banda adeziva la gura, cei doi au luat din locuinta acesteia un telefon mobil, verigheta, un ceas si un radiocasetofon. Intre timp, primul proprietar a reusit sa anunte politia, iar cei doi au fost surprinsi de politisti cand incercau sa plece.

Politistii i-au somat legal pe cei doi sa se opreasca si apoi au tras un foc de avertisment in plan vertical. Pentru ca tinerii continuau sa fuga in directii diferite, politistii au tras asupra lor. Tanarul de 14 ani a fost ranit de trei gloante in zona membrelor inferioare, dar tot a reusit sa fuga, fiind gasit de politisti la domiciliul sau.

Adoelscentul ranit a fost transportat la spitalul din Medgidia pentru ingrijiri medicale. Cel de-al doilea tanar a fost gasit la o stana de oi si a fost dus la Politie pentru cercetari. Politistii spun ca in buzunarul unuia dintre ei a fost gasit inelul sustras de la victima.