Premierul Tariceanu a invitat sindicatele, vineri, la ora 13:00, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre subiecte "aflate in atentia Guvernului si a sindicatelor" si despre implicatiile evolutiei pietelor financiare la nivel mondial, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, potrivit NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a mai spus ca premierul a transmis un mesaj de felicitare confederatiilor sindicate Meridian, CNSRL Fratia, BNS si Cartel Alfa, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente.

"Premierul a salutat initiativa marcarii acestei zile de catre sindicate, considerand-o deosebit de oportuna in contextul dezbaterii actuale privind asigurarea pentru toti salariatii a conditiilor pentru un trai decent", a declarat Spataru.

Aproape 10.000 de sindicalisti afiliati CNSLR Fratia, BNS, Cartel Alfa si CSDR, care au participat astazi la mitingul organizat in Piata Constitutiei, au cerut majorarea salariilor bugetarilor la cel putin 1.500 lei, precum si conditii mai bune de munca.

Cadrele didactice afiliate Federatiei Spiru Haret, FSLI si Alma Mater au anuntat, marti, ca vor organiza un miting in Capitala, in cursul saptamanii viitoare. Profesorii sunt dispusi chiar sa declanseze greva generala daca salariile din invatamant nu vor creste cu 50%.

Si sindicalistii din administratie au anuntat, marti, ca vor declansa o greva de avertisment, joi dimineata de la 8:00 la 10:00, urmata de o greva generala pe 16 octombrie, daca guvernantii nu le vor aproba cresterile salariale solicitate.

Tot astazi, sindicatele din SRR, SRTv si Agerpres, afiliate MediaSind, au cerut majorarea salariilor cu 25%, amenintand ca daca revendicarile nu le vor fi solutionate in cel mai scurt timp posibil, pe data de 18 octombrie 2008 va fi convocat congresul MediaSind, unde se va hotari declansarea actiunilor de protest: pichetarea sediului Guvernului si a Parlamentului, actionarea in instanta a administratiilor SRR, SRTv si Agerpres pentru nerespectarea contractelor colective de munca si, nu in ultimul rand, declansarea grevei generale.

Luni, cadrele medicale afiliate Sanitas au hotarat sa ceara majorarea cu 60% a salariilor persoanelor din sistemul sanitar, urmand ca joi sa decida calendarul actiunilor de protest, daca nu le vor fi acceptate revendicarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.