30 de romani au fost arestati in Barcelona pentru trafic de persoane, prostitutie, infractiuni cu violenta, furturi precum si pentru trafic de droguri, informeaza NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, actiunea in urma careia au fost arestati cei 30 de romani a avut loc in dimineata zilei de luni, la periferia orasului Barcelona, intr-un cartier supravegheat mai multe luni de ofiterii spanioli.

Cei 30 de cetateni romani implicati sunt implicati in savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de persoane, infractiuni in legatura cu prostitutia, viol, furt, precum si trafic de droguri.

Politistii spanioli au fost identificat si zece romance, victime ale gruparii infractionale, care au depus marturie impotriva celor 30.

Autoritatile spaniole au cooperat pentru acest caz in cadrul operatiunii Alejandria cu politistii romani, specializati in domeniul combaterii traficului de persoane, din cadrul Directiei de Combatere a Traficului de Persoane, fapt ce a condus la identificarea unui suspect pe teritoriul Romaniei.

Pe numele barbatului in varsta de 26 de ani exista emis, de catre autoritatile spaniole, un mandat de arestare european, autoritatile romane procedand la retinerea suspectului si prezentarea acestuia in fata instantei in vederea realizarea procedurilor de extradare.

Potrivit oficialilor IGPR, actiunea autoritatilor spaniole este in plina desfasurare, unele informatii aratand ca mai multi romani si straini, membri ai gruparii vizate, sunt inca in libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.