Distribuitorii de medicamente au sistat, la inceputul saptamanii, livrarile catre toate spitalele si farmaciile din tara, din cauza neactualizarii cursului de schimb valutar folosit la calculul preturilor medicamentelor, relateaza NewsIn.

"Ne aflam in imposibilitate financiara de a continua distributia de medicamente si am decis sistarea livrarilor pe o perioada nedeterminata, pana la recalcularea preturilor. In conditiile in care suntem acum se prefigureaza o criza majora pe piata farmaceutica", a explicat presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), Viorel Vasile.

Pe de alta parte, ministrul Eugen Nicolaescu sustine ca nu va lua nicio masura pana in luna noiembrie. "Vom incerca, in luna urmatoare, sa gasim o solutie care sa nu afecteze pacientii prin scumpirea medicamentelor", a declarat ministrul Sanatatii.

Distribuitorii reclama faptul ca ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni. Ei estimau, la sfarsitul lunii iunie, ca au inregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de cand sunt nevoiti sa distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adica 3,33 lei pentru un euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.