Peste trei milioane de romani, cu prioritate copii, batrani si bolnavi, vor fi vaccinati gratuit impotriva gripei, incepand de miercuri, in cadrul unei campanii nationale pentru care au fost achizitionate 3,1 milioane de doze de vaccin, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, potrivit NewsIn.

Vor avea prioritate la vaccinare persoanele peste 65 ani, cele cu handicap, copiii, persoanele institutionalizate, bolnavii HIV-SIDA, diabeticii, bolnavii cardiovasculari, medicii si restul cadrelor sanitare, precum si personalul din casele de copii si batrani.

"Dozele achizitionate, pentru care s-au platit 33,72 milioane lei, acopera 81% din persoanele cu riscuri. Nu am achizitionat mai multe doze pentru ca nici anul trecut nu s-a prezentat toata lumea la vaccinare", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Un numar de 1,6 milioane de doze au fost achizitionate de la Institutul Cantacuzino, iar restul sunt din import.

Populatia Romaniei va fi afectata, in iarna 2008-2009, de trei virusi gripali noi, dintre care doi pot duce la forme grave ale bolii si chiar la deces, au precizat, pentru NewsIn, specialistii in virusologie. Cei trei virusi provin din statul american Florida si din Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.