Procurorii DIICOT l-au trimis in judecata pe Vlad Duiculescu, zis Vladuz, si pe inca doua persoane, pentru ca ar fi prejudiciat compania eBay cu 7,5 milioane de dolari, prin accesarea neautorizata a conturilor de e-mail apartinand clientilor si angajatilor eBay, informeaza NewsIn.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- structura centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Constantin Vlad Duiculescu, zis Vladuz, Mihai Savin si Florin Dragos Oprea pentru comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat.

DIICOT sustine ca, in perioada decembrie 2006 - aprilie 2008, Vlad Duiculescu a constituit un grup infractional organizat la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati si care a efectuat in repetate randuri operatiuni de acces neautorizat al conturilor de e-mail apartinand clientilor si angajatilor eBay, in scopul obtinerii de date informatice.

Procurorii afirma ca cele trei persoane au transferat neautorizat o serie de date informatice atat pe laptopul personal, cat si pe forum-ul eBay, au pus la dispozitie si au detinut fara drept programe informatice si aplicatii destinate savarsirii infractiunilor informatice si, de asemenea, au introdus date informatice rezultand aspecte neadevarate in mai multe domenii de internet in vederea producerii de consecinte juridice.

Prejudiciul total reclamat de eBay Inc este de 7.500.000 USD, constituit din costul importantelor daune de natura morala, in urma alterarii increderii in randul clientilor acestei companii cat si de de costurile necesare reconstruirii programelor de securitate, protectie servere, noi coduri de parole.

Oficialii site-ului eBay au declarat ca "Vladuz" este un haker foarte bun si ca a reusit sa-si bata joc de securitatea virtuala a companiei. eBay are o echipa de peste 2.000 de experti in securitate informatica in toata lumea pentru a proteja site-ul si a coopera cu autoritatile nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.