Copiii sub cinci ani risca sa se imbolnaveasca de afectiuni grave daca au ca animale de companie arici, hamsteri, soparle sau broaste testoase, relateaza un raport al Academiei de Pediatrie din SUA, potrivit NewsIn.
Raportul prezinta posibilele probleme de sanatate pe care le pot avea copiii din cauza animalelor de companie. Potrivit medicilor implicati in cercetare, animalele exotice sunt purtatoare de germeni cu potential letal. Copiii sub cinci ani sunt cei mai expusi riscului de a suferi din cauza acestor germeni, din cauza ca sistemul lor imunitar este inca in dezvoltare.

Medicii sfatuiesc parintii ca ar fi mai bine pentru copii sa evite contactul cu acest tip de animale la gradinile zooogice sau in alte locuri publice. Potrivit medicilor implicati in redactarea raportului, de multe ori parintii nu sunt constienti de pericolul pe care il reprezinta animalele de companie. Spre exemplu, 11% dintre cazurile de imbolnaviri cu salmonella la copii sunt provocate de contactul cu soparle sau alte reptile. Copiii iau germenii periculosi jucandu-se cu animalele de casa, mangaindu-le si apoi bagand mana in gura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.